i made it.

Nu tar jag ett välförtjänt uppehåll från min uppsats och likaså ledigt från datorn i några dagar, det behövs verkligen efter detta evigt knapprande på tangetbordet dagarna i ända. Nästan så att jag kan säga: I made it!


Look at me now, I made it
See my hope now, I made it
Reaching things now I never thought possible
Here I am now, I made it
Here is my life, my true dream


Vem hade kunnat tro att jag skulle byta ut Magnus mot något sådant?
...Men jag gillar dessa grabbar, även om ljudet inte va det bästa här.
So long!


Nalle Puh

Jag sitter och peppar mig själv med några härliga Nalle Puh citat för att orka en stund till med uppsatsen... och visst har han väl några som är klockrena?
- "Vad underbart det skulle vara att ha en riktig hjärna, som kunde tala om saker och ting för en." 
- "När du tittar på dina båda tassar, behöver du bara bestämma dig för vilken som är den högra, sedan kan du vara säker på att den andra är den vänstra." (Det är så jag gör Camilla, hihi)
- "När man är en björn med en mycket liten hjärna och tänker ut saker, upptäcker man att en idé som verkade vara riktigt idéaktig inne i hjärnan, är annorlunda när den kommer ut i det fria och andra människor ser på." 
- "Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålamodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat."
- "För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig."
- "Kanin är begåvad. Och han har hjärna. Jag antar att det är därför han aldrig begriper någonting."


slut på ord.

Mitt ordförråd börjar definitivt ta slut, just nu fungerar i princip bara negativa ord såsom fan, jäklar, helvete osv. Jag svär och jag svär över den här uppsatsen, aldrig ska det bli bra och aldrig ska det heller bra. Just nu känns det som att jag kommer få göra en "Grannen", dvs vara uppe halva, alternativt hela natten för att helvetet åtmistone ska bli någorlunda okej.

Jag är verkligen inte nöjd med något och jag vet redan nu att jag inte heller kommer att bli det, därför har jag utan problem vågat lovat att om jag får ett högre betyg än D så ska jag springa runt huset... naken. Det ska dock tilläggas att jag struntar fullständigt i (och skulle jubla som ingen annan) om jag fick ett E, fan ge mig bara ett godkänt betyg!

Just nu är det enda jag glädjs åt min underbart doftande bukett med liljekonvaljer som jag och Jenny plockade igår. Det är inte mycket, men det är iallafall något.

du ska veta att...

...jag saknar att gå upp till dig och bara vara.

...jag saknar att komma till dig och fly verkligheten för en stund.

...jag saknar att ligga på "min del" av sängen och slötitta på tv.

...jag saknar våra goda middagar.

...jag saknar våra promenader.

...jag saknar ditt sällskap.

...jag saknar våra små "äventyr" som alltid innehåller massa skratt.

...jag saknar att umgås över en kopp te.

...jag saknar de stunder vi försökte plugga tillsammans.

...jag saknar att dela vårens solstrålar med dig.

...jag saknar till och med den gula färgen på dina väggar och att gå över vinden x antal gånger om dagen.

...jag saknar att ha dig i samma hus, min underbara vän.


Det närmar sig...

Så har snart ännu en dag gått och datumet för inlämningen av uppsatsen närmar sig med stormsteg. Jag vet egentligen inte om det är positivt eller negativt, självklart är det stressande att dagen närmar sig samtidigt som det är skönt, äntligen ser vi slutet! Dagen har som så många andra denna termin tillbringats i bibblan tillsammans med mina vänner i klassen. En sak som är säker är att utan dem hade den här resan varit ännu mer pest och pina! På tal om vänner så har jag nu på kvällningen haft ett trevligt avbrott från uppsatsen i form av besök från ingen mindre än Gefle Studentkårs Vice Ordförande.

Han kan även le och vara glad. Han skrattar ofta, ibland med och ibland åt mig. (Bild från geflestudentkar.se)

Jag är otroligt tacksam för de härliga människor jag har lärt känna under min studietid samtidigt som jag börjar inse att det går mot sitt slut och vi kommer relativt snart att flytta åt olika håll. Frågan är vilka som kommer finnas kvar och vilka som kommer att försvinna med vinden. Hur det än blir vet jag med stor säkerthet att jag funnit vänner för livet!

(Jag tror) det går bra nu...

Uppsatsskrivandet har förut varit ungefär som i en rad från Keith Urbans låt Somebody like you, dvs. I take one step forward and a two steps back. Nu skulle jag mer se det som Sten & Stanleys gamla goding Två steg fram och ett tillbaka. Vad jag menar är alltså att jag har avancerat, jag tar mig numera mer framåt än bakåt och det känns skönt, otroligt skönt. Risken finns att, när min handledare imorgon skickar tillbaka de 16 sidor han har läst och kommenterat, det är en annan visa igen. Men just nu gläds jag för det lilla. Så det blir till att fika med tjejerna i eftermiddag samt gå på lägenhetsvisning hos Anette, jag menar, där har jag ju aldrig varit förr :)

En trevlig måndagskväll...

...är precis var det har varit. Jag, Sara och Jenny har hejat på alla som sprungit/gått Vårruset, däribland min och Saras mamma och fastrar, Matilda, Ammie, min vfu-handledare, mina kollegor på sommaren och många fler därtill. Vi har även spanat in killarna i Gefle IF som delade ut medaljer och Peter Siepen som skötte musiken. Därefter tog jag och Jenny en cykeltur upp till ICA i Sätra innan jag lämnade av henne hemma på Glaciär. Snart är det dock inte hemma längre  eftersom Jenny ska bli stadstös i sommar!


Hittade också bilder från eftermiddagen på Matildas balkong i mobilen. Avnjöt en mycket god exotisk fruktsallad tillsammans med Anette och såklart Matilda där i tisdags...



Innan jag sätter punkt för idag vill jag säga Grattis till pappa och till Anna som båda fyller år!

Ps. Klart vi kör den 4:e, vi får dock leta oss en ny religiös byggnad att ha i bakgrunden nu när Emma har flyttat!

I am, I am, I am, I am, I'm your destiny calling

Jag ska låta er slippa höra tjatet om uppsatsen och istället bjuda på några bilder från i onsdags då Melody Club stod på kårens scen. Vi kan säga såhär, det var en rolig kväll där minnena är intakt men aningen suddiga efter att vi norrlänningar förlorat kubben. Jag drar även slutsatsen att det där med och festa tillsammans med Soffan och Emma är aningens farligt, hehe...


  
  


 

Jag vet inte om jag ska skylla på Jennifer eller min playlist på Spotify, men jag går konstant och nynnar på Sweet kisses in the moonlight och i längden blir det lite drygt, även om jag tycker att den är charmig. På tal om charmig, jag har en bild på dig Jennifer som jag inte rikigt vågade lägga upp ;)


...

I samma takt som uppsatsen ändras förändras även mitt öga. Bilden som togs igår (se förra inlägget) stämmer inte överens med verkligheten för tillfället. Jag har numer en otroligt vacker röd-lila färg och funderar starkt på att köra den färgen på ögonskuggan imorgon för att se likadan ut på båda ögonen.

Det där med bilderna jag lovade låter jag vänta tills imorgon, grillad fläskfilé och nyplockade rabarber som förvandlades till en god paj gick före. Så håll utkik imorgon istället!


Dagen efter...

Det både känns och ser ut som att jag gick en boxningsmatch istället för en fotbollsmatch igår. Man skulle kunna säga att jag åter tagit skepnaden av Quasimodo. Varför ska jag envisas med att efterlikna honom när det inte är snyggt denna gång heller? Okej, det är inget häpnandsväckande men jag ska visa er vad jag menar,  för er som känner att ni nöjer er me den lilla bilden så klicka inte på den...


När jag ändå är igång vill jag säga ett par ord om ESC igår. Först och främst måste jag påpeka att jag i år har varit väldigt dålig på att se på semifinalerna och jag tycker nog att de ska skrotas, det blir för mycket. Så den som hade mest kunskap om bildragen igår var pappa (vilken jävla skräll). Men hur som helst tycker jag att Norge hade ett charmigt och lättsamt nummer så de förtjänade att vinna. Jag gillade även Storbritannien och vårt grannland i öst som kom sist(!). Finland får därför min sympatiröst såhär dagen efter och jag hoppas att vi får höra den här ute i sommar, håller ni med?


Nu blir det uppsats men när jag behöver en paus ska jag ladda upp bilder från onsdagens bravader med Melody Club bla.

Det blir aldrig som man tänkt sig...

Skriva uppsats.
Hem till Ljusne och spela match.

Önska mig gärna lycka till på matchen, men håll tummarna för mig och min uppsats!


15 maj

15 maj brukade innebära min namnsdag, men eftersom Sofie är borttaget så tycker jag att alla vi får fira idag ändå, dom valde ju trots allt att behålla Sofia. Så när jag kom hem från skolan hade jag fått ett stort vitt kuvert innehållandes en tidning och ett par trisslotter av mamsen. Att dom alltid kommer ihåg allting, kommer jag också att göra det? Vilken tur förresten att alla som heter Styrbjörn, Engelbrekt osv får ha sina namn kvar, jag känner verkligen jätte många med de namnen men har bara 10-15 stycken med namnet Sofie i min närhet.

Namnsdagsdrink på Berggrenska med Jannice om en stund, det finns alltid en bra ursäkt för att slippa skriva uppsats.

Just det, jag och Alex provade den nya matsäcksmatsalen idag. Helt klart ett godkänt betyg!


Vår tripp till pysslingland!

De tre musketörerna åkte som sagt till Örebro förra helgen och här kommer bilder från våran roliga resa.
Vi startade med ett besök i den kungliga huvudstaden.

På lördagen gick vi på sightseeing:








Och på kvällen var det fest : 


  


Söndag:

Pysslingarna ligger samlade under lampan.


Hemfärd.
Efter denna resa kan vi konstatera att
- det blåser i inlandet också!
- vi inte hade strumpbyxorna på våran sida.
- det var värdelös musik på Frimis, även kallat Frimpa.
- det inte inte gick nåt vidare att ta ett nightshot på slottet.

Somebody like you

Egentligen hade jag tänkt att svära över mitt liv (läs:uppsatsen) men varför ska jag klaga över den när jag har världens mest fantastiska och bästa Anna-Maria som vän? Jag finner ingen anledning till det, så istället får ni ta del av min underbara A-M och en låt vi aldrig tycks kunna lessna på...
 


...så klagar jag nästa gång istället.

Back in Gefle

Vi är tillbaka på Gävlemark och imorgon återkommer jag med massa bilder och andra tokigheter från resan. Jag har sagt nej till att spela seriepremiären uppe i Hudik nu på kvällningen eftersom jag måste skriva uppsats så det är precis vad jag ska göra nu, och resten av kvällen. Men först ska jag visa er en video där Sofie (jag), Sofie, Sofie, Sophie och Mellis (Sofie i andra namn) värmer upp med lite skönsång på väg till match. Kör hårt ikväll tjejer!


http://laiklovers.blogg.se

Öret nästa!

Snart sticker Anette, Matilda och jag till Örebro där vi ska hälsa på Camilla, ha en trevlig helg och umgås!

Bilden är från maj -07, närmare bestämt tunntömning på kåren... Det var en toppenkväll på alla sätt och nu ska vi se till att vi också får en toppenhelg tillsammans i maj-09!

Så det så!

Min vardagliga sysselsättning är tillbaka, vilket innebär ett evigt knappande på tangetbordet för att se hur uppsatsen växer. Med andra ord var jag åter tillbaka i bibblan tillsammans med de andra religionarna och fick faktiskt en hel del gjort, 6 sidor närmare bestämt. Kanske att jag ska sätta mig ett par timmar ikväll också eftersom helgen inte kommer ägnas åt uppsatsskrivande.

På tal om helgen så var jag nyss upp till vinden för att hämta en väska som ska packas, och på våningen ovanför såg något jag inte tycker om. Varför kan inte folk som flyttar härifrån låta bli att lämna sina saker ståendes kvar på våningsplanen? Jag stör mig på att de bara lämnar grejer, tänk om alla skulle göra så... Det skulle snabbt förvandlas till en soptipp och vem vill bo i en sådan? Bara för att de inte bor kvar och ser sakerna varje dag innebär det inte att alla andra slipper se dem. Det kan inte vara så förbannat svårt att ta med sig sina grejer ner till soprummet, så det så!

För att inte avsluta med en aning irritation kommer här en bild från idag med Alex och ett gäng helt underbart vackert blommande träd!
          
         


Tillbaka i Gävle

Jag och min uppsats drar inte jämt för tillfället. Den vill inte skriva sig själv och tydligen vill inte heller jag skriva den. Vi har nu kommit till en återvändsgränd men hoppas kunna fortsätta vår resa imorgon.

Under min vistelse i Ljusne har jag hunnit med att spela två stycken fotbollsmatcher. Den första var en träningsmatch borta mot Norrham i söndags som vi förlorade med 2-1. Det kan tyckas vara en dålig bortförklaring men jag skulle säga att mycket berodde på domarna. Det var två stycken "huvuddomare" som hade en varsin sida av planen och någon flaggviftare syntes inte till (detta skulle aldrig ha tillåtits om det hade varit en herrmatch!!) De hade inga riktiga domarkläder, inga kort och den ena hade en konstig sko. Dessutom undrar vi om de hade läst reglboken eftersom de inte verkade förstå vad en offside innebär. De blåste nämligen offside på oss närmare 25 gånger på en halvlek, som sagt, vi undrar...
Match nummer två var kvartsfinal i DM och spelades igår i Bollnäs. I motståndarlaget fanns ett välkänt ansikte i form av en "gammal" idrottsklasskompis som numer kan tittulera sig polis. (Spelade gjorde även Kikki Danielssons dotter.) En liten stund in i första halvlek öppnade sig himlen totalt och det tokregnade samt haglade. Kanske inte världens bästa förutsättningar men vi vann med 3-1, trötta, genomfrusna, dyngsura men glada!

Jag och björnen.

Jag tycker egentligen att skogen är en mysig plats att vistas i. Men det finns en hake, jag gillar inte djuren som har sitt hem i skogen, rävar, älgar, grävlingar... och björnar! Det sistnämnda är min stora skräck och anledningen till att jag flyr de vackert trädbeklädda landskapet. Men så igår fick jag chansen att se en björn, trots att hon var död kan jag lova er att mitt hjärta bultade både hårt och snabbt. (Det va en hona som hade blivit påkörd och pappas jaktlag var därför tvungen att avliva henne och de letar även efter hennes två små ungar, som inte kommer överleva utan sin mamma.) Jag tror det var tur att det var en "liten" björn (ca 150 cm lång, 80 kg) för annars hade min rädsla för det bruna djuret ökat ännu mer, om möjligt. Nu ska hon till Uppsala där de ska ta prover och liknande ur forskningssynpunkt.
 

Förutom björnen bjöd gårdagen på uppsatsskrivande och 50-års kalas. Kjell-Åke, Saras pappa, fyllde år och det skulle såklart firas med plakat, paket och skönsång!
 

Sommaren närmar sig!

Jag befinner mig i ett soligt Ljusne sedan igår förmiddag. Sakta men säkert märker man att sommaren närmar sig...
- Tränade fotboll på gräsplan igår. (Där vi var 6 stycken med namnet Sofie av 13 möjliga. Inte dåligt va?!)
- Grillning samt mat ute på altanen.
- Hudens spökvita färg börjar övergå till en mer mänsklig ton, tack för det!


Nu väntar jag bara på att träden ska bli gröna!


Sista april, på vårt sätt

På dagen var det picknick i Boulognern med diverse människor.

  

På kvällen tittade vi på elden...


...Samt roade oss. Värdinnan Maria fick en häst, och Sara red på en tjur!


   

 
Vi berättar inte för nån att du höll dig kvar på ryggen i 1 sekund ;)


RSS 2.0