Desperate for changing, starving for truth


Helgen i bilder.

Fredagen bjöd på partaj! Middag hos mig, fest på Midgård och sedan Kåren där Velvet (och Sara) stod för sången.






Lördagen gick i ett lugnare tempo, dock med samma goa ålänning :) Först innebandymatch för att heja på "snygg-Eric" och gänget och därefter en helkväll i soffan på Glaciär med chips och dipp.


Söndagen har innehållit glöggmys i grannhuset, invigning av bocken och julstök hemma på Brändströms.





En ny vecka tar sin början imorgon och nu kan jag nästan räkna timmarna tills det att uppsatsen ska in. Med andra ord, vill ni mig nåt finns jag i bibblan :)

Till dig.

Jag spenderar dagligen tid med dig, ändå ger du mig ständigt dåligt samvete. Det är få gånger vi kommer överens med varandra och ofta består vår tid av diverse meningsskiljaktigheter. Trots detta finns jag vid din sida inte bara på dagarna, utan även i drömmarnas värld på nätterna då och då. Ditt tragiska livsöde har smittat av sig och gjort mig till en tråkigare person, jag hör inte längre mig själv skratta lika ofta som förut. Egentligen tycker jag inte om att umgås med dig, vi hittar aldrig på något roligt tillsammans. Det känns dessutom som att det bara är jag som ger, utan att få särskilt mycket tillbaka. Du tar min energi!

Därför har jag efter många om och men börjat se slutet på vårt umgänge, snart får du klara dig på egen hand. Du ska vara glad över den du har blivit tack vare mig. Jag är inte perfekt, du är inte perfekt men vi är inte heller dåliga. Efter allt jag gjort för dig hoppas jag att du åtminstone kan göra en sak för mig; se till att du blir godkänd! Jag struntar i bokstaven, så länge den innebär ett godkänt betyg.

Snälla, lova mig det.

x-jobbets värld

Jag har inte försvunnit, bara klivit in i x-jobbets värld. Det är för övrigt en väldigt mörk och trist värld. Men mitt i allt skrivande har jag faktiskt gjort lite annat också, till exempel varit på kick-off med fotbollsgänget. Ungefär såhär såg det ut...





Efter lite middagsmys med Matilda nere på stan så skriker åter uppsatsen efter min uppmärksamhet. Det är en krävande sak det där, ska vara i centrum hela tiden.

Plikten kallar!

Idag har varit en sådan dag.

Vissa dagar går det inte särskilt bra att skriva på den där uppsatsen som jag önskar vore färdig nu. Idag har varit en sådan dag. Jag har suttit i bibblan likt de andra dagarna denna vecka, skillnaden är dock att jag nog mer har tittat på min bordsherre Backström när han knappat på tangenterna, än att själv trycka på mina. Det finns så mycket annat som snurrar runt i mitt huvud just nu, kanske är det därför koncentrationen inte är på topp, kanske är det helt enkelt så att vissa dagar inte är till för att plugga på.

Så istället för att sitta kvar i bibblan till 16-tiden som de andra dagarna tog jag mitt pick och pack och spatserade över till kårhuset redan vid tre. Där väntade en pratstund med ett stycke ordförande, dock diskuterades inte skolfrågor utan lite annat smått och gott. Att lätta hjärtat och höra någon annans tankar på saker och ting är nyttigare än man många gånger tror. 

Du är en klok människa och en fin vän Rickard, en sådan man ska hålla fast vid.

         


                      


Jag önskar...

...att jag kunde gå över till andra sidan av huset och lägga mig på den delen av sängen som var min. Kika lite på tv, fundera över livet och dricka en kopp te med min bästa vän. Precis så som det brukade vara.

Just nu, just ikväll skulle jag behöva det mer än på länge.



                                                  ♥


Fredag den trettonde

Jag tror att vi kan sammanfatta det som så att Ljusne är ett vackert ställe som bör upplevas, och om man en gång har varit Ljusnebo så kommer man alltid att vara det.

Idag är det fredag den 13:de och jag väntar med spänning på vad som ska gå galet, alltid är det något. Ont i kroppen har jag redan, på de mest oväntade (och väntade) ställena. Träning i brottarkojan, det är riktig träning det minsann!

Om någon timme går tåget mot Gävle igen, men redan nästa helg återvänder jag nog till vår mysiga by för en kick-off med laget. Ska bara se till att komma någon vart med min uppsats först... Här hemma har jag haft hjälp att plugga, dock gav hon upp snabbare än mig vilket jag fortfarande funderar över. Är det möjligt att göra det? 





Hej hej så länge från mig och "Skrållis"

"Ljusne - Kustbygd med framtid"

Jag vet att det har gått minst 5 veckor sedan du bad mig ta en promenad med kameran och lägga upp massa bilder på vår by. Och promenaden gick jag, har bara inte kommit längre än så fram tills nu. Hoppas att du blir nöjd, och som du önskade gick jag havspromenaden... Min favorit :)

Att promenera längs Ljusnan och dess utlopp i havet är vardagsmat om man bor i Ljusne. Det är otroligt vackert med vatten, med vågor och med laxar som hoppar mot strömmen. Doften av hav är även det något som jag inte kan klara mig utan. Vissa påstår att det luktar illa, men för mig luktar det hemma.









Hälsingland har ett par städer och många byar. Guldbyn till exempel, vem har inte hört talas om den? Men sen har Hälsingland också Ljusne, ett samhälle som en gång var en sprudlande industriort dit människor flyttade för att arbeta och blev sedan kvar. Inte så konstigt kanske, för vem vill inte ha ett berg med en Hollywood-skylt högst upp? Vem vill inte ha nära till skolan, affären, vännerna, havet, skogen och så vidare? Nej, guldbyn (Edsbyn) i all ära, men Ljusne är nog ändå Hälsinglands guldklimp.


(Jag vet att bilden är tagen på långt håll, men du har ju sett Hollywood-skylten förr :) )




Du är välkommen till det är huset när du kommer hem till Ljusne nästa gång, se bara till så att jag också befinner mig i byn :)


Det är vackert och fridfullt här. Lugnt och rofyllt.
"Vi har framtidshopp å tro, nöjäsit å va Ljusnebo"

(Hur många av er som läst detta har någon gång varit i Ljusne?)


Kalas!

Undrar om jag kommer vara ute på havet och fiska den dagen jag fyller 85 år, precis som min morfar. För många människor innebär det nog att de börjar bli så pass gamla att de behöver någon form av hjälp, men trots en rygg som inte är bra sköter han sig helt och hållet på egen hand och bil kör han fortfarande. Och som sagt, varje dag från islossningen fram tills en bit in i november är det ett par båtturer om dagen som gäller. Kanske är det just därför han håller sig i form, min krut-morfar.

Idag har vi alltså firat honom, vilket inneburit att jag istället för att skriva uppsats, bakat morotskaka och gjort smörgåstårta. Hur mycket roligare är inte det liksom?! Får jag säga det själv så hade jag lyckats och det tyckte även de andra. Kanske att jag skulle ta och bli hemmafru istället, förmodligen behöver jag inte skriva en enda uppsats för att kunna titulera mig hemmafru. Måste bara hitta mig en rik karl...


Mys i höstmörkret.

Förutom att ätit mig proppmätt på läckerheten ovan så har jag tittat på snöflingorna som fallit från himlen hela dagen. Tyvärr har inte många stannat kvar, men lite vitt är det ändå på vissa ställen. Om en liten stund väntar fotbollsträning inomhus. Det ska bli så himla roligt, jag älskar inomhusfotboll, det går snabbt och man är hela tiden delaktig. Fart och fläkt, precis som det ska vara.

Ursäkta, men vem tusan har bestämt årets programledare för Mello?? Måns Zelmerlöw, Christin Meltzer och Dolph Lundgren... det är ju sorgligt. Jag vill ha tillbaka Luuk, NU!

Magiskt var ordet.

Lördagen var magisk. Bland festens 20-talet gäster fanns en trollkarl, och jösses vad imponerad jag blev. Vips så låg det en lök under en kaffekopp och vips så var ett armband borta från någons handled. Jag tappade bokstavligt talat hakan mer än en gång. Vilka partytrick!! Förutom detta så fanns en regel, alla skulle bära den vacrka Snövitperuken på en bild... Såhär snygga (hmm...) blev Jenny och jag.


Igår kom Rickard och hälsade på och jag satte honom i arbete nästan direkt, stackarn. Men är man så oteknisk som jag är så behöver man ibland lite hjälp, och det bästa med honom att han inte ger sig förrän allt är fixat. Jag tror det kallas tålamod, något jag inte har särskilt gott om. Såklart lyckades han styra upp allt så nu funkar det som det ska igen, tack min fina vän!

Nu ska det snart kikas lite på stiliga fotbollskillar... På tal om det, i helgen gick Hälsinglands egna fotbollsgala av stapeln och priset för bästa kvinnliga spelare gick till en Ljusnetjej (som denna säsong spelat med Team Hudik). Grattis Malin, du är bäst!

...och på rymmen från Laik (fast det är vi ju numer allihopa..)


Jag är nog lite småkär...

Sen sist har jag hunnit med en hel del, lite bibblan-plugg, lite Kåren och lite fredagsmys hos Alex med bland annat pizzabakning och Idol.

Eftersom jag såhär i uppsatstider är trött på alla dessa ord blir det inte alltför många sånna idag, här kommer några bilder istället... 

Mina fina tjejer Jenny och Sara..


Johanna, min huskompis :)


Jonas och Rasmus, den sistnämnde skulle vara nykter men nåt gick lite snett :)


Bollnäskillen visar stolt upp sin svart-vit-randiga Ljusnetröja!


Förmodligen stans smidigaste Sara :)

Som sagt, kan man bli lite annat än småkär efter gårdagens Idol?! Jag har inte hållit mig i tv-soffan på fredagar, men jag valde rätt vecka att göra det på. Fy tusan vad bra killen är! Vinner inte Erik så vet inte jag...


Ikväll väntar umgänge med min andra Jenny, min Stockholms-Jenny :)


Tjing!


Helgen...

Tordagskvällen spenderades med en idrottsklass av en annan årgång än min egen, men likväl härliga människor. Quizet på Heartan resulterade dock inte i någon vinst, men roligt hade vi och ett par personer mådde på fredagen som de förtjänade ;)

Fredagen innebar min kära mammas femtionde födelsedag och hon och pappa spenderade dagen med mig i Gävle. Tårta, Bönan och Engeltofta, middag på Helt Enkelt och en hel del annat hann vi med. När de åkte bar det av till Midgård och en födelsedagsfest där vi målade självporträtt av födelsedagsbarnet, gick tipspromenad och knåpade ihop en sång.


Denna fick mamma av mig, pappa och mina två syskon i present... Vad gav vi henne?


Alexandra hade ont i fötterna...

I min grupp tog jag intiativet och skrev tillsammans med Alexandra ihop våran sång. Såklart blev det en schlagermelodi, och enligt Oskar var det utan tvivel kvällens bästa! Yeah! Jag ger er ett litet smakprov...
(Melodi: 4 bugg och en coca cola)
4 rom och en coca cola, du e skitsnygg och från Borås
Våran Oskar vi nu vill gratta, hoppas du får en galen kväll
Våga skratta och våga dansa, vill du ha oss så får du chansa
4 rom och en coca cola, du e skitsnygg och från Borås.

Lördagen spenderades med diverse ålänningar och nu har jag kommit hem till Ljusne. Morfar sitter i våran bastu, pappa letar efter älgar i skogen, Skrållan ligger och myser och mamma river tapeter i hallen. Skönt att vara hemma.

My name is Fluff, Alexandra Fluff.



Kort sagt har dessa dagar varit rikigt roliga. Underbara människor, härliga tillställningaroch lite äventyr.


RSS 2.0