Mer n0llning...

Kräftskivan får vänta, här är nämligen några fler bilder från n0llningen... De kommer från gårdagskvällen då det var finsittning som gällde. Inte för mig dock, men jag och sjuksyrrorna mötte upp alla stiliga studenter på Kåren senare. Där dansades det så vi var helt klibbiga och Jenny luktade svett på armarna från alla killar, haha. Dock slängde Vickan, Jenny och Sara in handduken medan kvällen fortfarande var ung (lite slitna efter kräftskivan de hade haft kvällen innan.) Men jag och Johanna körde på ett tag till och jag måste än en gång säga att det går faktiskt att ha riktigt roligt på Kåren fast att man är totalt spiknykter.


Jag i en "gammal" klänning från B-young.


Kvällen började med ett litet äventyr med Sara och Jenny.


På väg till Kåren. Kristin är den enda av dessa tre som kan vara seriös på en bild =)


Kan tyckas överflödigt med ett "parra" på bussen, men icke, det regnade in. På riktigt.


Sitter och lyssnar på musik just nu, fick nämligen högtalare av M så nu får vi se hur mycket grannen under mig gillar det. Dock borde det inte vara någon fara med tanke på vad jag fick stå ut med i ett par års tid vad gäller musik (läs: bas) från lägenheten ovanpå min. Men jag klagade inte, bara suckade lite iband...
Näe nu ska det fixas lite innan det bär iväg ner mot Alex och cruisingen (hoppas att du är stolt över mig nu Camilla.) Inte varje dag jag kollar på bilar ska ni veta...


N0llning

Jag tror att det får räcka med ett gäng bilder från n0llningen, text är i dessa sammanhang är rätt onödigt...


Jennifer tycker om fina färger på sina drinkar, hehe.


Två hälsingestintor, Emma och jag.


Denna bild är till de som i alla år tjatat på att jag ska vara phadder, här har ni mig iaf i en ove =)


Eric och Rasmus styr upp lite lekar.


Mer lek och dans... (Med en kille som gått på Stenberga i Ljusne)


Samma fotbollslag, samma namn och snart samma yrke =)


Behövs inga ord här va?!


Min goa ålänning och jag!

Nästa gång bjuder jag på bilder från tillställningen med fotbollsgänget...


Feber

Det blev två dagar med fullt ös, det blev en fotbollsmatch där jag "var tvungen" att spela i 90 minuter, det blev en nykter kräftskiva och sedan blev det feber. Igår orkade jag knappt sitta upp och termometern visade konstant 40 grader, trots ihärdigt alvedonätande. Nu sitter jag däremot upp och nu orkar jag tänka. Detta innebär att det dags att planera lite lektioner, så jag återkommer med några ord och bilder från n0llning och kräftskiva en annan gång.


N0llning-09, nu kör vi!!

Nu är det fyra år sedan jag själv var en n0lla. Fyra år. Herrejösses vad tiden går fort! Jag har dock lärt mig otroligt mycket om mig själv på vägen och det är en bättre och mer självständig version av mig idag, jämfört med augustikvällen 2005 när det hela började. Och så himla mycket roligt jag har upplevt under dessa år som student. Men nu är det alltså dags för ett gäng nya studenter, säkert även de lite rangliga och osäkra på benen såhär i början, att påbörja sin resa. En del av mig är lite avundsjuk medan den andra delen är glad över att jag närmar mig slutet på detta kapitel. Det är dags att börja ett nytt, att skriva en ny histora i livets bok och kanske bygga upp en ännu bättre version av mig själv.

Hur som helst ska vi ha roligt som bara den ikväll, jag, Soffan, Jennifer, Emma och säkert många fler med oss. Vi ska dricka livets drycker och svänga våra lurviga i tältet till låtar av "Dj-Rickard". Imorgon blir det fest på Midgård där vi ska lära de nya studenterna att; "När pedagog marscherar in, ja då blir det fart på festen..." Sedan ska vi inta Kåren för första gången denna termin.

På lördag blir det sedan hemfärd där en fotbollsfest väntar. Herrarna och damerna ska inta kräftor, pizzor, olika slags drycker, varandra (?). Det kommer bli kanonskoj även detta!
...Sa jag förresten att det på lördag innan festen är match för oss damer... *host* Vi får se hur pigg mina fotbollsben är efter n0llningkvällarna, men coach är informerad om läget och jag har bänkat mig själv, måste ju hålla inför kvällen ;)




Hästarna anno 2005 - vilket gäng!
Redan första kvällen hittade vi rätt och fann varandra.
Jag, Camilla, Soffan, Linnea, Backe och Erik. Där har vi de bästa hästar som gått i ett par (häst)skor.
"...Vi är på gång, vi är sadlade vi är hästar. Vi är på gång, det ända vi gör é å festar..."
(Tomas Ledin - Vi är på gång...)

 Soffan
 Jag och Erik
 Linnea
 Jag och Camilla
 Backe

Känd från tv!!

Ja ni förstår, jag är kompis med en tv-kändis... hehe.
(Klippet vill inte komma upp här, men klicka på länken så kommer du direkt dit.)
http://tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/gavle?videoId=1.1145450&renderingdepartment=2.41384
Nu är det i och för sig så att även han är kompis med en tv-kändis eftersom jag redan hösten 2005 blev intervjuad och fick mina 15 minuter i rampljuset... det är dock gammal tv-historia vid det här laget.

Nu till något helt annat.
* Jag har världens bästa mamma, fick ett brev igår med ett buss/tågkort med 575 kr på så nu kan jag åka hem många gånger eftersom en enkel resa kostar 40 kr.
* Jag har fuskat som bara den de senaste dagarna. Ingen löpning men desto mer onyttigheter i olika former... Inte blir det bättre av att Maria är tillbaka i stan heller, idag har vi tex. smaskat i oss en kulglass med mjukglasstopping och ikväll ska jag fika med Matilda, Sandra och Ammie. Jag känner att Anna Skipper bara väntar att få grabba tag i mig. Hua!

En favorit för tillfället...

En efterlängtad helg.

Efter en vecka fylld med dåliga föreläsningar var helgen efterlängtad. Fredagskvällen spenderades mestadels hos Alexandra "min lilla ålänning". Hon hade tänkt sig en pluggkväll men jag raderade de planerna och styrde upp lite trevligt fredagsumgänge istället. På plats fanns även Basse och ett par till Sätrabor och det dracks några cider och öl. Blev en snabb sväng över till Rasmus (kul att jag var så varmt välkommen ;)) och sedan tillbaka till Alexandra för att efter en stund få skjuts av Soffan, som också kommit, ner till Eric på Södra slotts.

Jag och Soffan lämnade senare på kvällen av ett glatt gäng på Heartan för att åter styra bilen upp mot Sätra. Du förstår, jag hade min cykel där och tyckte det var lika bra att ta hem den. Det var bara det att efter ett par minuter hoppade kedjan av så jag fock gå tills alla nedförsbackar började, hoppade där på cykeln och  sedan gick det med en väldans fart hem eftersom man inte kan bromsa utan kedja...

Såhär såg jag ut för kvällen i min kjol från London.

Dagen efter mådde jag prima, eftersom ett par cider endast intagits, så jag och Soffan tog en sväng ner till Gävle strand för att spana in Marinfestivalen och sedan äta en god sallad på stan.


Vi gick ombord på Briggen Gerda och herrejösses vad rep, man kan ju fråga sig vad händer om man drar i fel.



Alexandra (inte ålänningen) var duktig och jobbade.


Barnens favorit Mojje uppträdde när vi passerade scenen.


Å såhär såg jag ut i shorts från hm och en tröja jag fått av Sara.

....

Ämnet för uppsatsen är färdigt. Jag vet vad jag ska skriva om!!
För övrigt tittar jag på Du är vad du äter. Anna Skipper är farlig, jag måste nog springa en sväng imorgon igen så jag inte får besök av henne.

Efter tisdag kommer onsdag...

Och denna onsdag innebar ytterliggare en dag med mindre bra föreläsningar. Runt kl 14 hade jag och Ann-Sofie en givande sms-konversation medan vi satt på varsinn sida i Valhall;
A-S: Jag är så less.. Vad gör vi här?
Jag: Ja man undrar ju. Vi bestämde just att vi skippar föreläsningen imorgonbitti.
A-S: Det var det klokaste jag har hört idag :D
Med andra ord var det inte mycket klokheter vi fick lyssna till, därför tar jag imorgon sovmorgon och laddar batterierna inför seminariet med Pekka efter lunch. Jag har saknat honom, trots att han under vår kurs Idrottshistoria (1p) hade både tenta och redovisning.

Efter skolan ringde Rickard och tyckte jag skulle följa med honom på en tripp ut till Ikea och när vi kommit hem begav jag mig iväg på min löprunda. Detta innebär alltså att det fortfarande är saker överallt här hemma. Men jag skjuter på det imorgon för nu väntar filmen på 4+

Ciao!

Tisdag.

Skoldagen bestod av två föreläsningar, den på eftermiddagen slog nog rekord i att vara den tråkigaste hittills under mina 4 år på högskolan. Samtliga idrottslärare lämnade salen innan klockan slagit 16.00, förhoppningsvis en hint till föreläsaren som endast riktade sig mot mattelärarna. Vi säger: skärpning!

Ett exempel på hur intressant och givande föreläsningen va... 

Men irritationen som uppkommit i takt med att mattetalen blev mer som japanska försvann när jag klev innanför dörren på Rickards kontor. Jag är lyckligt lottad som har sådana underbara vänner.


Nu på kvällningen gav jag mig ut på en löprunda och hittade den perfekta vägen, så nu finns det inget som hindrar mig från att komma igång på riktigt. Däremot är jag i stort behov av tips på bra "spring-musik", vad brukar du lyssna på? Det här är en av mina favoriter, den gör att den där branta backen inte känns lika hemsk.


Tillbaka på Brändströmsgatan

Första dagen i skolan är gjord och jag är redan less. Less på alla inlämningsuppgifter och redovisningar som de radat upp i studiehandledningen. Undrar om vi hinner börja att skriva på själva uppsatsen innan december. Jag är tveksam, mycket tveksam. Som om inte detta vore nog stirrar mina 5 väskor på mig med blickar som säger att de borde packas upp. Orka?


Mitt i all negativitet finns det alltid något positivt - jag får gå tillsammans med mina idrotts-klassisar igen!


Underbar

Här kommer sommarens absolut bästa dansbandslåt enligt mig.
Scotts - Underbar


Barn på nytt!

Ojoj, dagarna bara rusar iväg och imorgon är det den sista lediga dagen innan skolan börjar igen. Förhoppningsvis kommer den att spenderas i solskenet på bryggan i stugan tillsammans med "våra skåningar", som varje sommar kommer upp till "norrland" (som de kallar det.) Det vore skönt med lite sol och bad eftersom dagen spenderades på fotbollsplanen, jag kan lova att det var svettigt när matchen började kl 12 och det var 27 grader i skuggan. När våra 90 min var slut tog herrarna vid och det blev till att heja på dem... Så fotboll mest hela dagen med andra ord.


Jag har haft det jättemysigt de senaste dagarna. Det har varit varma kvällar med grillning, sol och bad samt en liten påminnelse från förr i form av en person jag inte hade sett på länge. Även min kusin Åsa och hennes två små härliga barn Stina och Edvin har förgyllt dagarna då de varit här i Ljusne och hälsat på barnens mormor och morfar. Så självklart har vi busat och lekt massor, se bara här...

Bad i Stenö.



Bad hos "mormor & morfar"


Cykeltur till lekparken.


Man blir som barn på nytt efter sådana här dagar.

Det finns en sak till jag har gjort sedan sist och det är något jag är riktigt stolt över, men det får ni veta en annan gång... Det finns dokumenterat.

Quiz

Eftersom jag jobbade min sista dag i söndags har jag de två senaste dagarna njutit av att vara ledig. Igår kväll gjorde jag därför min premiärtur ut till Stenö för att vinna quizen. Det gick riktigt bra för oss men vi föll på mållinjen... Vann dock en snabbfråga och det var jag som såg till att detta gjordes. Hör och häpna, men frågan handlade om vilket band som fyllde Ullevi i slutet av juni. De fick in många felsvar innan våran lapp nådde fram och där stod AC/DC, vilket såklart var rätt. Frågan är nu bara hur jag vet det? Är ju inte direkt någon Magnus Carlsson vi pratar om här...




Killarna som höll i det hela är 85:or och gamla"gymnasie-parallell-klassisar".


Linda med våran vinst, 20 kr i serveringen =)


Sådär, nu är jag tillbaka igen...

Så för att de som tjatat på mig att det måste uppdateras kommer här en liten genomgång av det jag gjort sen sist... 

Jag har umgåtts med Sophie, en tjej som jag gick på låg-mellan- och högstadiet med. Vi har nog inte setts mer än 10 minuter de senaste 4-5 åren så det var på tiden. Jag har även sällskapat med en annan gammal klasskompis, Frida. Dock gick vi även på gymnasiet tillsammans för att därefter åka till Thailand i några veckor och utforska landet. Att vi kom hem dagen före det att vågen sköljde bort det mesta i sin väg ger oss fortfarande gåshud, usch. Jag och Frida gick bla. en promenad längs havet för att sedan avsluta med utsikten från "Vårtan".

Frida vid den numer relativt berömda skylten.

Syster har letat sig upp på hästryggen efter många års frånvaro. Vart jag höll hus? På säkert avstånd från de gnäggande djuren, såklart.




Kusin och syster beger sig av och jag sätter mig tryggt i farmors fotölj och umgås.

Fotboll är ju en stor del av sommaren och coach har sett till att vi kört dubbla pass. Först ett mellan 9-10.30 och sedan ett mellan 17-18.30. Ibland är det skönt att jobba på dagarna ;) På tal om fotboll kommer här några bilder med anknytning till detta.


Inte riktigt vad Beckham har på fötterna. Väger ca 1 kg var och med en smart form av stålhätta fram. Kommer troligtvis från min farfars bror, jag hittade dem vid stallet när Anna och Malin skulle rida...


Match i "Igge" och bortastället, som används när våra tröjor är för lika hemmalagets, är på. Denna vackra kreation delar vi med herrarna och den skapades förmodligen runt år 1874, kan också tänkas att de är några storlekar för stora. På vägen hem hade vi en stor och fin måne framför oss, dock omöjligt att göra den rättvis med mobilkameran...

En spelare i laget ringde till en i vår bil och frågade hur långt vi har kvar hem samt sa att de var vid månen. "Vi är också vid månen", fick de till svar.

Jag och syster var in till stan häromdagen för att kika lite på rean, vi kom därifrån med exakt lika byxor. Vi var dock inte på affären samtidigt så vi visste inte att vi köpte lika, men finns det 25 par att välja mellan hur stor är då chansen?! Måste också visa vilken snygg påse jeansen fraktades hem i, Hollywoods påsar faller mig nämligen perfekt i smaken.


Tadaaa!

Titta vad jag har gjort!! Den otekniska Sofie är ett minne blott.

Imorgon jobbar jag sista dagen för denna sommar så snart kommer en updatering även i textform.


RSS 2.0