Helg!

Ja så var äntligen den efterlängtade helgen här.
Imorgon ska jag sova lääänge och sedan hjälpa Sara att flytta. Jag ska även se till att under helgen göra en ordentlig update med bilder och hela faderullan här... jag har fått bakläxa från några håll och så går det ju inte att ha det :)

                       

Del 3

Jaha, vad har jag att säga om lördagens deltävlig egentligen? Inte mycket... Tyckte att Alcazar lade ribban ganska högt och kände att det kunde bli en bra omgång, men njae... Jag minns för tillfället inte ens alla som tävlade, men däremot kommer jag ihåg att de där blå killarna som stod för pausunderhållningen inte föll mig i smaken. Jag saknar Björn!!

Darins låt var helt okej, men jag har problem att titta på killen när han sjunger... kroppsspråket känns konstgjort och han viftar liksom med armarna på ett underligt sätt. Den där kom kom sommar-låten var lite av en sämre version av Sarkes Genom eld och vatten. Nej, jag vill banne mig inte se tillbaka mer än så på den tredje deltävlingen. Däremot är mina förhoppningar rätt stora på lördagens startfält med bla. Peter Jöback, Pernilla Wahlgren och Sibel. Äntligen kan det bli bra!!

To be continued...
//Schlagerexperten (som, till viss del, tappat schlagergnistan)


Veckan kunde ha börjat bättre...

Termometern visade -23.4 grader, tåget var försenat för att det hade frusit (fryst?) fast och jag och chefen fick plumsa i snö upp till låren för att ta oss över skolgården och in i värmen. Det är inte okej att allt detta sker på en måndagmorgon... Dags för frukost! 

Snöstorm är nog bara förnamnet.

Fy sjutton vilket väder det är... Jag som i vanliga fall älskar vinter och snö börjar på allvar lessna, det är inte roligt längre!! Jag börjar inse att snön inte kommer hinna smälta "i tid". En midsommar med mössa och vantar känns ju lagomt roligt liksom. Mamma påstår att jag aldrig har varit med om denna snömängd och det är mycket möjligt, men nu har jag varit det och det räcker det för mig.



Dags att svida om, pyjamasen ska bytas ut mot "kalas-kläder" innan det bär av ut... ja just det, i snön...
Ha en mysig lördag!

´

He’s never enough
And still he's more than I can take



Del 2

Andra delfinalen i Mello var tack och lov snäppet bättre än den första, men jag är inte nöjd. Eller okej, nöjd kommer jag nog aldrig att bli, men jag tycker att allt måste höjas ett snäpp till för att bli gokänt.

Programledarna skötte sig bättre denna gång och kanske beror det på att Dolph lyste med sin frånvaro. Förmodligen hittade han inte till lilla Sandviken, så mitt tips är därför att forsätta turnera runt i de små städerna.

Låtarna föll mig inte riktigt i smaken och jag efterlyser fortfarande de där klatschiga och glada refrängerna. Highlights låt var den som kom närmast att låta som en schlager, men ändå saknades det något. Även om Johnsons låt inte var särskilt "melodifestivalig" fastnade jag nog mest för den.

Artisterna; Calle Moraeus och hans gäng kan sticka till Dalarna och spela till dansen kring midsommarstången, i Mello passar dom inte! Utöver dessa herrar tycker jag resterande startfält var relativt svagt, "stjärnan" för kvällen bör väl vara Andreas Johnson då.

Jag är inte lika upprörd som efter första deltävlingen och inte heller lika engagerad, jag har nog tappat lite av mitt hopp... Blir det inte bättre än såhär skämmer vi ut oss i Oslo, den saken är säker!

To be continued...
//Schlagerexperten


Lyckat!

Först och främst vill jag slå ett slag den supermysiga kvällen i Sätra igår! Födelsedagsbarnet bjöd på asiatisk kycklinggryta, nygjord blåbärspaj, chokladmuffins och choklad/kokoskaka. Såklart i olika omgångar då kyckling och blåbär förmodligen inte är den bästa kombinationen. Förutom det smaskiga som bjöds var ju sällskapet ypperliggt... och elden är lös, just wait and see!

Sötnosen hade fått en halsduksmössa från Tallin :)



Även dagen har faktiskt gått riktigt bra. Solen sken på oss och det var full fart i backen. Eleverna roade sig med att åka snowboard, miniskidor, slalomskidor, pulka och gummibåt i timmar utan att klaga. Den nygrillade korven höjde humöret ytterliggare, så summan av kardemumman blev alltså en lyckad första friluftsdag av fröken Skoglund, inte illa pinkat för en Ljusnetjej (om jag får säga det själv) :)



En speciell dag!

Idag fyller världens bästa ålänning år, grattis grattis grattis gumman! Snart kommer jag och sjunger en lite trudilutt för dig och hugger in på fikat :)


Imorgon är det dags för friluftsdag på jobbet, en dag som jag har planerat och styrt upp. Ska bli intressant att se om allt går i lås, jag hoppas såklart det!

Jag är lyckligt lottad

Jag var vaken långt innan tuppen imorse och när mina arbetskamrater började ramla in på jobbet fann de ett snyggt kök (ren diskbänk, tömd diskmaskin osv.) och som om inte det var nog fanns även en kanna nybryggt kaffe. Tänk vilken tur att dom har mig!



Jag är inne i en "jag-saknar-mina-Gävle-vänner-period" för tillfället. Eller jag saknar dom väl alltid, men just nu lite mer än vanligt. Jag saknar de som har lämnat stan, de som bor kvar, nya som gamla vänner, mina idrotts-klassisar som jag inte ser lika ofta längre och några till ändå...  Men det är vid dessa tillfällen jag blir extra varm i hjärtat av att läsa sånt här;

Jag kollar på dig varje dag, på ett kort som sitter på mitt kylskåp. Ett kort som betyder så mycket, som visar vår vänskap. Jag läser texten emellanåt, en text som verkligen berör mitt hjärta.
Jag saknar dig vännen. Redan. Förmodligen för alltid. /Camilla

Och att titta på bilder... 

               

                                                                  Jag är lyckligt lottad! ♥
                                                                                 

del 1

Okej, jag måste ju...prata om Mello alltså.
Jag satt i vanlig ordning bänkad framför tv:n igår kväll med en stor dos av förhoppning (och en lika stor godispåse). Jag hoppades att det skulle bli en bra start på årets Melodifestival, men icke. Vad besviken jag blev!! 

Programledarna; Vad gör Dolph Lundgren där överhuvudtaget? Och visst passar väl Måns och Christine mer som programledare för Lilla Melodifestivalen? Varför fick dessa tre stå för pausunderhållningen? Skandal! In med Christian Luuk och Björn Gustafsson nu genast!

Låtarna; Vad hände med de riktiga schlagerlåtarna? Vart är farten, fläkten och tonartshöjningen? In med Linda Bengtzing så man kan sjunga med i refrängerna!

Artisterna; Jessica Andersson och Ola tycker jag får godkänt, men sen var det inte mycket mer att hänga i julgranen. Den där Silver och Frispråkarn bör fundera på att byta yrke. In med Magnus Carlsson för sjutton gubbar så det blir lite klass i tävlingen!

Sådär jag, årets första deltävling har jag i och med detta lagt bakom mig, så nu blickar jag framåt. Nästa lördag är det ju dags igen och jag hoppas verkligen att kvalitén höjs på samtliga plan. Annars är det nog på tiden att jag tar över Christer Björkmans jobb inför 2011 års Melodifestival.

To be continued...
//Schlagerexperten


Mitt nya hem: ishallen

En vecka, 20 timmar, i en ishall har gjort att jag är grym på skridskor. Eller ja, åtminstone grymmare än innan. Jag har blivit kallad Foppa, hockeyproffs och isprinsessa, så helt åt helvete dålig kan jag ändå inte vara. Dessutom finns det en film på när jag visar mina skridskotalanger, kanske blir den offentlig, kanske preskiberar jag den :)

Som om inte de 20 timmarna i ishallen vore nog så spenderade jag hela fredagskvällen och halva natten i Bollnäs ishall. Där vankades det nämligen Ljusnan cup (fotboll) och vi lyckades ta oss vidare från våran grupp, trots att vi på pappret var det sämsta laget då vi spelar i lägst division. Så imorgon är det dags att bege sig dit igen för att spela om semifinal-platser.


Jonsson laddar inför match


När jag och Karin skulle åka hem kl 02.15 var dessa stugor väldigt roliga av nån aledning som jag inte förstår idag. Det är iaf VIP-bås på bandymatcherna...


En hälsning!

Hej Anna!

Jag ville bara säga att jag fortfarande står kvar på min plats, trots snöstorm och annat. Som du kan se på bilden är jag inte längre lika pigg och snygg som jag var den 25 december, men än kämpar jag på ska du veta. Hoppas att vi hinner ses en gång till!

Hälsningar Hubert



Stressiga tider

Jag hinner inte riktigt med, det händer saker hela tiden och just nu är det en aningen stressig period. Jag längtar tills jag kommer in i vardagen på riktigt och kan börja andas som en vanlig människa igen.

Nåväl, helgen bestod ju mest av att bära flyttkartonger och städa ur lägenheten. Men på fredagen hann jag även med ett besök på Midgård där det vankades pedagogfest i vanlig ordning. Jag höll mig borta från flaskan och hade trevligt (ändå). Extra roligt var det att träffa Jen och Soffan igen!

Jag var nykter, men inte min ålänning... förvånad någon?! ;)


Fredagens (o)organiserade kaos!


Min lördagsunderhållning (tur att det finns dator och tv säger jag...)


Söndagens pick-nick och sista "måltiden" i lägenheten.

Nu har jag alltså sagt bye bye till Brändströmsgatan och även till min gamla säng och soffa...


Saknar jag huset blir det att hänga hos Johanna! :)


RSS 2.0