Fredag (och sista april) imorgon!

Jag gick över låg-och mellanstadiets skolgård idag och hörde två pojkar från förskoleklassen stå och diskutera morgondagen;
- Du sa ju att det är fredag imorgon.
- Ja det är ju det!
- Nej, min mamma sa att det är sista april imorgon.

Jag säger tack och lov för att det är fredag och att det är sista april lägger jag inte så stor vikt på. Men det ska bli riktigt roligt att träffa fina vänner, det säger jag inte emot.




Ett steg mot sommaren

Idag gjorde vi säsongens första träning på gräs, faktsikt grönt gräs. Sommaren kommer i år också trots att det var svårt att tro för några veckor sedan.

På fredag är det ju som bekant sista april och som det känns nu blir det ingen repris av förra året, liiite för kallt...



Ingemansland

Jag har mer och mer börjat inse något som jag egentligen inte alls vill inse. En av mina bästa vänner, eller åtminstone en av de som jag trodde var det, verkar ha glömt att jag fortfarande är vid liv... Så surprise, jag lever!

Jag tycker inte om envägskommunikation, man är faktiskt två om en vänskap och det ska inte betyda att jag hela tiden ska behöva dra lasset framåt genom att höra av mig. När jag senast gjorde det var det ett relativt kyligt svar jag fick tillbaka och jag bestämde mig i den sekunden att det fick vara sista gången, nu ligger bollen hos dig... (för jag vet att jag inte har gjort något fel eller något som kan ha missuppfattas.)

Det känns verkligen tråkigt och ganska konstigt, jag kommer liksom knappt ihåg när vi sågs senast. Jag vill veta vaför det har blivit som det är nu, tycker inte om att inte veta orsaken.

Kanske är det just dig detta berör. Och på något vis hoppas jag att det når fram till rätt person, att du läser och funderar. Att du hör av dig! Att vara i ingemansland är inget som tilltalar mig, antingen är man vänner eller så är man det inte. Svårare än så är det inte!

Rasmus saknade härom kvällen en av sina bästa vänner som ett tag framöver jobbar utomlands, han hade löst det hela genom att hitta en stand-in; "Byggt en låtsaskompis. Satt kläder på en soffdyna.. han heter Walter o är rätt snäll o så.. men säger inte så mycket".
Nu har jag (och även Rasmus såklart) sådan tur att vi ju faktiskt är omringad av flera underbara vänner, men ibland saknar man ändå just en speciell...

Just nu...

...är det faktiskt lite synd om mig. Tar jag av mig filten fryser jag, ställer jag mig upp för snabbt snurrar det i huvudet och så har jag en sån där liten ont-i-halsen-klump. Jag är alltså nästan sjuk och det finns varken tid eller ork till det. Bläää!

Som tur är roar denna donna mig just nu, hennes kommentarer måste ju vara dom bästa.



”Jag älskar tofsar! Eller som vi då säger, tassels, tofsar tycker jag låter lite tofsigt men tassels låter mer elegant”


"Inga konstigheter!"

Våran tränare har kört stenhårt med dessa ord hela cupen, det är helt enkelt inga konstigheter att spela fotboll och det är heller inga konstigheter att vinna.
Vi vann samtliga matcher och fick med oss en pokal i glas hem, helt underbart har det varit... soligt, varmt och ett gäng härliga människor. Sen att ispåsarna bestod av en plastpåse fylld med snö, att näsan nu är tokröd efter all tid i solen och att varje rörelse gör ont spelar ingen roll, det är helt fantastiskt roligt att vinna!!


Vi trodde ett tag att det här var vårat omklädningsrum, men som tur är fick vi dela på källaren.





Lite småkomsikt är det också att eftergårdagen var det nästan bara Sofier som hade gjort mål:
DELSBO-WALLVIK 0-2 : Sofie S Sofie J
WALLVIK-STRÖMSBRUK 2-0 : Linda H Sofie J
TRÖNÖ-WALLVIK 2-4 : Linda H Sofie J Sofie H Sophie L

Ja, tro det eller ej, men jag var står med i målprotokollet. Smackade dessutom in en boll i dag... så jag lär väl ha gjort min skörd för den här säsongen nu, trots att den knappt har börjat.

Smått och gott

I onsdags hade jag simning och livräddning med två av mina niondeklasser, vi har det lite lyxigt i Ljusne för bassängen ligger i samma byggnad som idrottshallen, drömmen för en idrottslärare.

Det har blivit lite dåligt med tid i Gävle senaste månaden och det märktes extra mycket när jag i onsdags kom dit och insåg att portkoden inte längre fungerade. Mycket riktigt låg det en lapp inne på min hallmatta där det stod att från och med 'det datumet' byter vi kod. Blommorna var inte heller särskilt glada, tur för mig att jag redan från början sa till Alexandra att hon inte skulle förvänta sig att hennes blommor skulle leva när hon kommer hem till sommaren... Men Alexandra, än lever dom! :)

Igår torsdag när jag 05.30 klev upp och tittade ut genom fönstret höll jag på att få en chock. Detsamma gällde imorse när jag betydligt mycket senare pallrade mig ur sägen och kikade på termometern.



Snacka om skillnad... därför är jag extra glad över att det var just idag jag varit ledig, med betalt dessutom :) Började dagen i grannporten, gymet på Friskis och Svettis. I avslappningsrummet hörde jag en konversation mellan tre killar:
- Har ni fixat lag till volleybollen?
- Ja för fan, vi vinner det lätt.
- Nej men vi skulle ju va fullast, då lär vi ju inte vinna...
- Men hur tänkte vi här?

...studenter, studenter, studenter...

Imorgon och på söndag är det fotbollscup i Bergvik som gäller. Ringde nyss till "mini-tränaren" våran och tiggde skjuts. Jag fick åka med om jag lovade att använda min teknik under matcherna, göra mål och aldrig säga att jag ville byta. Nu ska jag bara hålla det jag lovat.


Måndag

Mamma och pappa är hemma! De fick flyga från Island till Trondeim igår och därifrån åka buss i 12 timmar till Arlanda... men nu är de alltså i Ljusne och eftersom jag jobbade när de klev innan för dörren hade jag fixat det här... vilken dotter de har ;)


...typ isländska iaf ;)

Jag har haft mina funderingar på att lägga ner bloggen, men nu har jag suttit och kikat på massa gamla inlägg med bilder och ord som gjorde att jag ångrade mig. Jäklar vad roligt det är att se tillbaka och minnas, är ju verkligen en perfekt "dagbok", så nog får den vara kvar en sommar till iallafall.

Dags för DM-match!

Det är perfekt fotbollsväder idag, inte för varmt men ändå soligt och fint. Sånt där väder som lockar mycket publik och kanske är det just därför jag är nervös, herregud matchen börjar inte förrän om 4 timmar och redan nu pirrar det i magen. Inte likt mig. Men det är första matchen på hemmaplan och dessutom i en ny klubb och med en ny-gammal tränare, så jag får nog vara lite nervös ändå.

Wish us luck!

Update!

Först och främst tänkte jag presentera en liten sötnos, nästan sötare än sin matte. Han heter Ludde och fick följa med mig och sin matte Anna-Maria ut på cykeltur här i veckan.


När jag ändå är inne på djur så kan jag berätta att vi varje vecka på jobbet tippar på hästar (eller vad det heter). Denna vecka var det jag och den andra idrottslärarens tur och vi är lika vilsen i det där båda två. Så vi tog en varsin lapp där alla lopp och hästar fanns med och valde ut en varsin häst i varje lopp. Min kompanjon gick efter siffror, tex. så fylller hon år 4/7 (samma dag som mig!!) så i lopp 4 valde hon häst 7 osv. Jag tyckte det där verkade lite krångligt så den häst vars namn föll mig i smaken blev mitt val. Det återstår att se om vi kammar hem några miljoner!

Igår på fotbollsträningen dök en journalist och en fotograf upp och ville göra ett reportage om oss, så imorse var det Wallviksbrudarna som underhöll kommunens befolkning vid frukostbordet. Nytt gäng vill uppåt lyder rubriken och det står bland annat att vi siktar på att gå upp en division och att vi känner oss välkommen i den nya klubben. Det hela avslutas med orden "Så se upp, ett nytt damlag är laddat med entusiasm, självförtroende och en riktigt lurig hörnvariant."  Redan imorgon får vi se hur vi håller gentemot ett lag i en högre division, för det är nämligen dags för DM-match och om hörnvarianten dyker upp återstår att se.


Hela denna vecka har jag varit kattvakt åt Skrållis då mamma och pappa är på Island. Mm, just det... dom är kvar där och lär väl inte komma hem än på några dagar. Rasmus var snabb att informera mig om att senast den vulkanen hade utbrott var år 1823 och då varade det i 2 år, så jag och kissen får klara oss själva ett tag till...


Dagens träningscitat.

Våran tränare går igenom en inläggningsövning som vi ska göra där han slutar med att säga;
- Du springer alltså på inlägget Rebecka och du Malin går på andrabollen.
- Vadå, finns det två bollar?

Underbara fotbollslag!


Klot och bollar

Hade inte varit hemma i Gävle på 9 dagar så igår tyckte jag att det var dags. Och vilken mysig lördag det blev, The City-maraton på dagen och discobowling på kvällen. Jag var inte bäst, och inte heller näst bäst... fan jag kom sist!! Men det var riktigt roligt och faktiskt jämt ända in i slutet...



Mina finfina (och duktiga) motståndare.

Imorse kom fotbollstränaren och plockade upp mig då det var dags för match ute i Korsnäs. Wallvik lyste ikapp med solen och vi vann med 4-0 mot Huge efter riktigt bra spel. För sisådär fyra år sedan, innan jag skadade knät, var jag spelfördelaren på mitten och hörnläggare. Idag var jag tillbaka i den rollen och jag var otroligt skeptisk innan, men det gick faktiskt över förväntan. (Jag måste ju också nämna att vi spelade i bara t-shirt, så varmt var det... underbart!)

Imorgon väntar verkligheten igen, slut på lovet och slut på...lugnet.
Men det blir nog bra det också.


...

Alltså kolla på det här, man fattar ju halvsju när dom pratar men tryck fram til 0:45 när han börjar sjunga (45 sekunder in). Lite småroligt!


Hej jag heter Sofie och är boknörd.

Boken jag tipsade om i förra inlägget är numera slut. Kunde inte lägga ifrån mig den igår när jag skulle sova, så det fanns inget annat alternativ än att läsa klart den. Trehundrafyrtiosju sidor på en dag, det är inte likt mig. Jag kan nog för första gången i mitt liv kallas för boknörd. Samtidigt är jag inte orolig, det här kommer inte inträffa igen de närmaste tio åren... om jag känner mig själv rätt.


Torsdag

Jag och syrran har gjort stan på förmiddagen. Gick på ett nafs kan jag säga, Söderhamn har kanske inte det största utbudet av roliga affärer. Anna var på jakt efter teburkar så vi var in på röda korset och liknande. Jag hittade en svart plasthäst med lila man.

Jag lämnade den kvar i hyllan.

Jag började läsa en bok igår kväll. En bok som inte skolan eller jobbet tvingar mig att läsa, utan en bok som låg på mammas nattduksbord. (Varför har jag i alla år trott att det heter nattusbord?) Vad vill jag ha sagt med det här då? Jo jag tänkte tipsa om boken, har bara läst 1/3 än men den faller mig utnärkt i smaken... kanske dig också?!


Ikväll är det dags för fotbollsträning igen och det ser jag fram emot. Likaså morgondagens träning och matchen på söndag. Jag har återfått mitt fotbollsintresse. Perfekt tajming!

Nu ska jag återvända till bokens värld.
Tjingeling!


Turning-point

Idag har jag gått här hemma i huset som en halvdöd zombie (eller dom kanske redan är död?) aja, föreställ dig en halvdöd döing så ser du mig. Jag borde ju jubla och vara glad för att jag har påsklov, vad är det för fel på mig... kan jag sluta att tycka synd om mig själv och ta tillvara på de lediga dagarna istället?! Nu ska det bli skärpning för fröken Skoglund, det här håller inte.

Jag har också lovat mig själv att börja träna seriöst igen, jag vet att jag mår bra av att röra mycket på mig och nu finns ingen återvändo. Fotbollsträningar på fasta dagar och ett Friskiskort där jag inte kan ha närmare till gym/jympa/spinning (bor i samma hus). There´s no more excuses! Jag ska ju för sjutton gubbar springa Vårruset i maj, kanske ska se till att inte komma sist av arbetskamraterna... jag menar, hur skulle det se ut, idrottsläraren var sämst. Nej det håller inte, det fattar ju till och med mina yngsta elever.

Avslutar detta uppmuntrande inlägg (ironi givietvis) med en bild från igår. Ge mig sol resten av veckan!





Påskaftonen...

...började som vanligt, vilket enligt tradition innebär påskmiddag med Eklundh/Eriksson och Lundströms. Detta år var vi hemma hos oss i Åänge och åt och drack (påskmust för vissa och något annat för andra).



Vill man inte måla äggen kan man koka dem med karamellfärg eller blåbär så blir de fina ändå :)


Sara och syrran var hungrigast ;)

Efter mat och efterrätt var det dags för oss "barn" att lämna våra föräldrar. Sara och Julia åkte in till stan (Söderhamn), syrran till en förfest hemma i byn och jag gav mig iväg på ett hemligt uppdrag till Bollnäs... Där vankades det nämligen (ännu) en avskedsfest för P som ska lämna Sverige för nya äventyr på varmare breddgrader. Förra helgen hade han och Eric sin avskedsfest i Gävle, men vi tyckte ändå att det inte räckte. Vad är en fest utan oss tänkte vi och lite spontant bestämde vi oss för att våldgästa Bollnäsfesten...

Givetvis hade vi fixat en "mullvad" som såg till att allt gick enligt våran plan. När vi kom fram till lokalen hade han placerat P på en stol mitt på golvet och när vi fem traskade in tappade han nog både hakan orden och skrattade istället gott och länge. Vi lyckades med överraksningen!


Surprise!

Efter att den lilla chocken över att se oss hade lagt sig intog vi det tomma dansgolvet och satte fart på festen. Senare begav vi oss till Tranan och nästa dansgolv (och stippstänger).




Sammanfattningsvis kan jag säga att det blev ett lyckat uppdrag och en rolig kväll. Synd bara att det på ett sätt tar slut här. Det kommer kännas konstigt att se Bill utan Bull, B1 utan B2, Piff utan Puff, Rasmus utan sin andra hälft...



...men förr eller senare ses vi alla igen.

Tills dess får du inte glömma bort att tänka på oss ibland, trots alla solbrända semesterfirare och paraplydrinkar som kommer i din väg.


Två sötnosar och en... sångare.

I torsdags var jag och ett glatt gäng på Heartbreaks quiz, inte så jätteovanligt kanske, men efter quizen bjöds det på ett känt ansikte. Efter en renovering av Hartan, som nästan ser ut som en ny krog nu, var det nyöppning och Calle Kristiansson ställde sig på scenen för att bjuda Gävleborna på lite underhållning. Hade ju givetsvis varit ännu bättre om Erik Grönwall hade vart där istället... aldrig nöjd.


Idag återuppstod ju Jesus och det har vi firat med en resa till Sundsvall. Dels för lite shopping (kom hem med ett par skor) men framförallt för ett besök hos kusinvitamin med familj, där har det busats med Oskar och mysts med Filip. Sötnosar.


Imorgon ska jag berätta om vår påskafton, vårat hemlighetsmakeri.


Mission accomplished

Jag (vi) var ute på hemligt uppdrag igår. Återkommer med mer information inom en snar framtid, men jag kan redan nu avslöja att det var lyckat. Mycket lyckat!

Hoppas att du har en härlig påsk och att ägget är näst intill tomt på godis vid det här laget. Om inte, ring mig så löser jag det! :)


Påsklov!

Nu är jag ledig i 10 dagar och det känns ungefär hur härligt som helst, lite sol på det här så. Det bästa med påsken måste ju vara allt godis... nej jag skojar (eller?!) det bästa är ju att systeryster har kommit hem från Kalmar.




Idag får man ju säga "april, april din dumma sill jag kan lura dig vart jag vill" och det är inte bättre än att jag har fått höra den ramsan ett par gånger. Jäklar vad jag är lättlurad!

Håll utkik efter mig för nu påbörjar jag min resa mot Blåkulla...

RSS 2.0