Semesterplaner!

Semesterplaner smids för fulla muggar och lite är nu bokat. Jag tänker dock tjuvstarta redan imorgon med en liten tripp till Dalarna. Det är så himla härligt att ha en ledig sommar, snacka om frihet att hinna med det man vill göra samtidigt som man hinner ligga i solen och lata sig.
                    

Cykelsvordomar och jobb!

Igår cyklade jag 2,5 mil och dessutom var det en fotbollsträning på kvällen där vi fick veta att vi levde. Idag cyklade jag 2 mil, över stock och sten, mellan myggsvärmar och vattenhål... jag svor som en gammal gubbe längs vägen, som dessutom bestod till 50% av uppförsbackar. Aldrig mer säger jag.

Förutom denna icke trevliga cykeltur har jag idag fått ett nytt jobb.
Nu vet jag att det finns de som inte hänger med i svängarn eftersom jag har varit dålig på att uppdatera här, så jag gör en liten tillbakaspolning...
I fredags var jag på arbetsintervju på Polhemsskolan i Gävle. Linda hade förvarnat mig på att det inte bara var rektorn som var närvarande utan även två idrottslärare, med varsitt anteckningsblock som de fyllde med bokstäver medans jag svarade på krångliga frågor. När jag blev frisläppt efter 1 timme ringde jag Linda på vägen hem och skrattade lite över situationen, närmare detaljer håller vi för oss själva. När jag sedan klev innanför dörren och J frågade hur det gått svarade jag direkt; "Jag vill nog inte ha det!" Jag tror att vi båda två blev förvånade över mitt snabba svar, ville jag inte ha jobbet om jag skulle bli erbjuden det?

Sedan dess har jag haft funderingar kring hur jag ska göra om jag skulle få jobbet. Var jag beredd att lämna tryggheten på Stenberga? Skulle jag klara av det som förväntas av mig på Polhem? För det vet jag med säkerhet inte kommer att bli en enkel match.

Efter ett långt samtal med min personliga rådgivare, även kallad Rickard, hade vi övervägt samtliga positiva och negativa saker som gick att hitta hos de två skolorna. Jag blev lite klokare efter detta, så när rektorn från Polhem ringde i morse tackade jag ja till jobbet utan att tänka två gånger. Det kommer att bli en enorm utmaning, men jag får vara i Gävle och slipper pendla. Nu måste jag ju "bara" försöka hitta någonstans att bo... jag är öppen för förslag så hojta till om du vet något :)

Något jag har lärt mig på kuppen är att jag ska sluta slå vad om saker som jag har den minsta chans att förlora. (Jag trodde väl aldrig att jag skulle få det där jobbet, en liten sketen Ljusnebo... vem vill ha en sån på ett stort gymnasium i Gävle liksom?!) Men nu har jag, dum som jag är, sett till att jag ska åka motorcykel. Hur tusan tänkte jag, jag är ju livrädd för sånna fordon?? Därför tar jag mer än gärna emot tips på hur jag ska slingra mig ur det här innan det är för sent...

Nästa gång lovar jag att skriva ett lite lättsammare inlägg med bilder. Jag lovar också att det blir gjort snart, men tills dess, ta hand om dig!


Bröllop!

Hemma på Åängsvägen har tv:n stått på sedan kl 8 imorse. Det vankas ju som bekant bröllop denna dag och har man en mamma som min så ska inget missas. Hon var ute tidigt imorse och hissade flaggan, sedan har det ätits älgstek med bla stuvade kantareller till middag. Jag däremot kokade lite pasta och värmde köttfärssås som fanns i frysen, (eftersom älgstek inte faller mig i smaken.)

Jag har gått i affärer och suckat åt alla dessa bröllopsförpackningar på choklad, kakor osv. Mamma och lillebrors flickvän tyckte att det skulle smakas, så nu har jag trots alla suckar smakat dessa (dock inte alla drickbara saker)



Dagens största förvåning måste ändå vara att mitt ibland alla kungligeheter på första parkett i kyrkan satt min gamla idrottslärare från högskolan. Han hade visst sett till att bli tillsammans med brudgummens syster, så nu har han som Pawel uttryckte sig; "halva inne i kungahuset".

En trevlig måndag!

Hade en riktigt trevlig måndag på jobbet. Hur ofta säger man egentligen den meningen och verkligen menar det till 100%? Den här gånger gör jag det iallafall... Såhär såg nämligen min måndag ut:

5-kamp






Direkt efter jobbet bar det iväg till Bergsjö för match. Vi spelade inte särskilt bra men vann ändå med 6-1... och jag hade dessutom en egen suporter i form av Backe som skrek "bra Skoglund" stup i ett (även fast jag gjorde nåt dåligt).

Nu är det två arbetsdagar kvar innan ledigheten och det ska bli så himla skönt. Är trött nu, både i huvudet och i kroppen... men efter ett par veckor klättrar jag väl på väggarna. Senast jag var ledig en hel sommar vär när jag gått ut 7:an så jag har lite att hämta igen.


Helg=fest?!

Helg 1 och Johanna hälsar oss välkommen till vad som skulle bli en supertrevlig fredagskväll som vi avslutade med tunntömning på Kåren.









Dagen efter var jag skapligt trött men lyckades pallra mig iväg på klassfest med "gamla" idrottsgänget. Den kvällen stod Linda för fotograferingen, men jag fixade iallafall två mobilbilder...



Helg 2 Efter en underbar sommardag vid Alderholmen avslutades lördagen med fest där Tommy Körberg stod för underhållningen på Spotify.




Helg 3
Fredag befann sig bland annat Erik Grönwall i Söderhamn och bjöd oss på gratis spelning. Snygg kille, röst som inte går av för hackor och jag har hittat en ny favvolåt "Take me on".



Lördag innebar fest med ett gäng pedagoger och ett par hårfrisörskor. Ingen kamera fick följa med men sällskapet bestod bland annat av dessa två filurer...


Efter den här summeringen känns det som att jag inte gör annat än ränner på fest, MEN det är inte riktigt sant.

För jag jobbar och det innebär att jag ibland spelat ultimate i solskenet.
Har även suttit ute i solen en hel dag medan eleverna promenerade 16 000 steg (12 km) för att under vägen stanna till vid olika stationer och samla poäng.



Skolavslutningen har också gått av stapeln och jag fick en fantastiskt vacker blombukett av min 9:a, söta ungar!




"Tack för denna termin. Från 9B"

Fick även dessa av tre elever.


Jag har även hunnit med att börja packa ihop mina grejer...
Och spelat fotboll.
Och käkat middag, blåbärspaj och kikat på film med Rickard (kan rekomendera Seven pounds)
Och en massa annat.


Ett litet livstecken...

Har haft en supermysig dag med den 9:a som jag och en till lärare är klassföreståndare åt. Vi har varit inne i Söderhamn och ätit mat, spelat kubb och käkat glass... men framförallt skrattat gott tillsammans. Det har bara gått en termin, men det kommer bli tomt när de lämnar skolan.

Kvällens aktivitet: fotbollsmatch mot Bergvik. Blev en promenadseger med 8-0 och de fick knappt låna bollen. Efter en liten krock med deras målvakt, som resulterade i en smäll på mitt lagade knä, känns det nu som att jag har växtvärk däri. Hoppas att det är som det ska imorgon igen får då väntar en brännbollsmatch, 9:or mot lärare. Innan dess ska alla 9:or med respektive klassföreståndare äta finmiddag i Aulan. Lättförtjänta pengar denna vecka ;)

Over and out.


Körigt.

Min kamerasladd är lite på rymmen för tillfället, kan också tänkas vara så att jag helt enkelt glömt den i Gävle... Jag tror på det sista alternativet.

Det är lite körigt just nu, 120 stycken betyg ska sättas, brännbollsturnering ska planeras, allt runt friluftsdagen ska fixas, lektioner ska genomföras, klänning till examen ska hittas, fotbollen ska hinnas med och vännerna likaså. Men jag klagar inte, tycker bara att det ibland är lite för mycket för att allt ska bli så bra som jag egentligen vill. MEN, jag vet att det här också kommer att gå vägen för jag är inte den som ger upp.

Jag återkommer inom en snar framtid!


RSS 2.0