Kalorier...

Jag ska precis sätta i gång med en föreläsning om kost och näringslära som jag ska ha på onsdag. Framsidan av power pointen är färdig så nu är det väl bara att köra på. Ska gå igenom det grundläggande såsom protein, fett, kolhydrater, vitaminer/mineraler osv. Sedan tänkte jag även lägga ganska stor vikt vid energibalansen. Ska försöka komma på något bra sätt att få upp elevernas ögon för hur nyttigt/onyttigt vissa saker är. Till exempel att 1 kg gurka innehåller lika många kcal som ½ delicatoboll eller 7 geléhallon. Och också visa hur länge man generellt sätt måste motionera för att uppnå energibalans efter att ha ätit tex en pizza. Vi får se om jag kommer fram till något bra sätt, tips tas gärna emot!

                                


Jag har förresten haft ett par mycket trevliga dagar i Stockholm under helgen, bilder kommer inom kort!


En Sofie-film!

Igår var det dags för förhandsvisningen av Burlesque, våra förhoppningar var inte särskilt höga men eftersom Elin och Alexandra fått våra biljetter gratis gav vi den ändå en chans. Och det visade sig att vi hade fel. Helt klart en sevärd film! Lättsam, okomplicerad handling, ett par snygga killar och bra musik.




Nedräkning pågår...

Jag håller på att räkna ner till fredag eftermiddag då jag äntligen får träffa min finfina vän igen. Längtar!!
Tills dess ser jag till att göra andra roliga saker, såsom tårtklalas för Jim imorgon och bio med Alexandra och Elin på torsdag.

Jag har även en nedräkning tills dess att snön är borta och våren har kommit på riktigt. Blommor, små gröna blad på träden och fågelsång. Vintermänniskan i mig har fått nog och vill ha vår. Helst imorgon.

"Lapp-Fia"

Redan förra terminen kallades jag för lapp-Fia av mina arbetskamrater, av den enkla anledningen att jag har massor av små post-it lappar på skrivbordet... vissa viktigare än andra.

I nuläget är mitt skrivbord mer eller mindre tapetserat med ceriserosa (vad annars?) lappar med telefonnummer, datum, namn osv. Mina kära idrottslärare brukar driva med mina lappar och ibland lägga dit någon där det står nåt fiffigt på. Idag tog dom det hela ännu ett steg, när jag kom innanför dörren efter en lektion satte de fast en post-it lapp i pannan på mig så jag inte skulle glömma att komma ihåg lapparna. Dom är bra roliga mina killar! :)

Såhär långt har det inte gått än dock... jag har ju ingen bil.

It´s friday!!


Första veckan.

Mina jobbdagar denna vecka har sett ut såhär;
-Jag träffar nya elever
-Jag planerar vårterminens lektioner
-Jag träffar nya elever
-Jag planerar vårterminens lektioner
-Jag träffar nya elever
-Jag planerar vårterminens lektioner
-Jag träffar nya elever
-Jag planerar vårterminens lektioner

Det är roligt men det är krävande.
Jag längtar tills jag lärt mig namnen på eleverna och tills planerigarna är färdiga.

Nästa gång jag skriver blir det betydligt roligare, för jag har faktiskt gjort lite annat än att jobba också!


Dags igen!

Bloggen har nu funnits i två år och fyra dagar, sjukt vad tiden går fort. Mitt första inlägg handlade om en fotbollscup som spelas varje år och den cupen går av stapeln nu till helgen. Två heldagar av fotboll väntar alltså, där kommunens dam- och herrlag slåss om att vinna. Bli bäst i stan helt enkelt. Förra året snubblade vi på mållinjen och kom tvåa, detta år har jag känslan av att det kommer att bli ändå tuffare. Läktaren är alltid överfull och det är en härlig stämning, allt blir så närainpå när man spelar inomhusfotboll. Fyra spelare och en målvakt i varje lag. Det kommer att bli spännande, nervkittlande och roligt. Det vet jag.

Men innan jag springer ut på planen med blå-gula kläder och fjärliar i magen är det dags att återvända till jobbet. Imorgon drar det igång igen efter jullovet och det är bra, för jag behöver komma tillbaka till vardagen igen.


Bästa laget!
Ni håller väl tummarna?!

RSS 2.0