You made me who i am

Att ett vardagligt och för många så självklart ord som vänskap har olika innebörd för olika människor är inte så konstigt. Vi tolkar och värderar olika, så är det bara. För mig är det ett ord med stor kraft och makt. Det formar dig till den du är och kan göra dig till den lyckligaste människan som gått i ett par skor, samtidigt som det kan ha direkt motsatt effekt.

Att vara en riktig vän och att ha en, ska vi aldrig ta för givet. Gör därför en ansträngning för dina vänner, inte bara för han eller hon du träffar varje dag utan för den personen som egentligen behöver veta att du finns kvar. Att du inte glömt och gått vidare. Gör också dig själv en tjänst, skjut inte upp det till morgondagen, risken finns då att det aldrig blir av.

Det finns många olika kategorier av vänner. Lite kort kan de delas in i tre stycken, de som du växt upp tillsammans med, de som du endast skrapat på ytan och de som verkligen kommit dig på djupet. Alla är lika viktiga, försvinner en förlorar du en bit i ditt pussel, och i våra livspussel finns inga bitar som ser likadana ut. Ingen är den andra lik och därför är ingen heller utbytbar.

Jag har dock kommit fram till att vänner som på något sätt bortprioriterar dig och sätter dig sist inte är "riktiga" vänner. I längden tar de all din energi utan att ge tillbaka i samma mängd, vilket innebär att du till slut är tömd. Du är tom och du är färdig.

För att vänskapen ska bestå krävs det alltså engagemang från bådas håll, en relation kan aldrig hållas vid liv om det endast är en som får kämpa, en som får dra hela lasset ensam. Förr eller senare tippar då kärran och ni faller ut för bergskanten, faller åt olika håll och skiljs åt.

Kom därför ihåg att ofta se dig om och upptäck vilka fantastiska människor du har i din närhet, i ditt liv. Ta vara på dem och var rädda om dem, så slipper du stå där en dag och önska att du hade din vän kvar.




"Vänner är änglar som lyfter upp oss,
när våra vingar har problem".

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Vad fint skrivet! Och du har helt rätt! :)

2009-04-22 @ 10:07:30
URL: http://alexiandria.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0