Sofie

Ja, jag kan ju inte annat än att hålla med...

Av hela min kropp, kött och mitt blod
Ja, jag vibrerar av varje ord hon säger,
hon är inte som andra tjejer
Nej det här är någonting annat, Sofie ja hon är speciell
Hon är varmt, hon är kallt, sött, hon är salt
Hon är mycket mera värd, än allting i världen
Hon är allt för mig, ja så är det
Ja, tänk om jag var hennes, om så bara för en kväll

Oh Sofie, blodet bubblar innuti 
Ja hjärtat bankar när hon går förbi
Oh Sofie, ingen annan är som hon
Hon är mer än allt, ja hon är en på en miljon

Måste ha luft, känner mej yr
Jag är som ett skepp utan någon som styr, jag behöver
Ja hon är allt jag behöver
Tänk om jag va hennes, om så bara för en kväll

Oh Sofie, blodet bubblar innuti
Ja hjärtat bankar när hon går förbi
Ja, oh Sofie, ingen annan är som hon
Hon är mer änn allt, ja hon är en på en miljon
Ja, hon är mer änn allt, ja hon är en på en miljon


Helgen

Avskedsfest på Midgård igår. Jag höll mig lugn och städad - det är ju inte min sista helg i Gävle så jag hinner med fler galna kvällar i den här stan. Höjdpunkten var nog Erics repris av Öppna din dörr, han är snygg och han kan sjunga - Idol nästa!



Han har i två veckor övat på sin engelska inför resan och vi får väl se hur det kommer att gå ;)

Idag har jag, Matilda, Lotta och Anneli varit på en söndagsutflykt till Dalarna. Först en liten sightseeing genom Annelis hemstad Falun där vi såg hoppbackarna och koppargruvan. Sedan vidare till Sågmyra och Lager 157.



Lotta och Matilda går med raska steg mot shoppingen!


Nu ska jag snart ta mitt pick och pack och bege mig till Ljusne, så innan dagen är slut har jag varit i tre landskap: Gästrikland, Dalarna och Hälsingland - jag börjar bli berest ;)


Två mysdagar...

...har det varit. I torsdags slutade jag tidigt och var uppe i Sätra hos "halta Lotta" hela kvällen. Min stackars ålänning har nämligen opererat sitt knä och jag vet ju alltför väl hur det känns, ingen höjdare det inte! Men hon var vid gott humör och efter ett par timmars skitsnack "lagade" vi te (denna åländska dialekt alltså) och åt ovanliga smörgåsar med smak av sesam och chili... påminnde starkt om chilinötter.

Igår efter jobbet cyklade jag och Maria till affären och inhadlade diverse saker för att kunna svänga ihop en marängswisch. Den avnjöts hemma hos mig medan vi kikade på finalen av Let´s dance.

Imorse, när jag äntligen fick sova länge, vaknade jag 07.30... men det positiva är ju att dagen blir längre och att jag redan nu hunnit med en del av det jag ska göra. Nu ska jag ta tag i resten för imorgon bär det iväg på lite äventyr och då blir inget gjort.

Ha en skojsig lördag!

I know there’s a snake in my bed, eating its way through my head.


Check!

Jag har hållit i mitt första föräldrarmöte √
Så nu är jag en erfarenhet rikare och tack och lov kunde jag luta mig mot den andra klassföreståndaren för vår nia, han har nämligen varit med betydligt mycket länge än mig.

Nu är det bara två arbetsdagar kvar av denna arbetsvecka och tiden bokstavligt talat bara flyger iväg, hur sjutton ska jag hinna med allt som jag planerat för mina elever?! Det kommer nog att bli trixigt, men jag är i rätt spår och förhoppningsvis leder mig spåret ända in i mål. Imorgon har jag dock eftermiddagen ledig från jobb och ska ta tag i sådant som jag har skjutit upp eller inte orkat lagt energi på under veckan. Jag hoppas också hinna träffa min sjuksyrror, vore väldans trevligt!

Hej så länge!


Fullt upp!

Ja nu jäklar är det fullt upp under dagarnas alla timmar. Hinner knappt hem från jobbet innan det är dags för träning, match, möte osv. Men en liten tillbakablick tänkte jag hinna med nu, börjar med det senate som var match mot Mohed i Dinahallen (konstgräs) nu ikväll. Blev tyvärr förlust men vi tar med oss vårat fina spel. Det var alltså Wallvik-Mohed som spelade och domaren körde en klassiker; "Ljusnes inkast... nej fan Wallviks menar jag"

Gårdagen var mycket trevlig. Efter jobbet samlades vi lärare i idrottshallen för en polomatch (som mitt lag givetvis vann), därefter gick vi en tipsrunda med kluriga frågor (som jag och min partner givetvis vann) och som avslutning åt vi en lyxmiddag i hemkunskapssalen. Jag vann förresten ett kinder-ägg, satan vad dom är goda! Efteråt väntade en löpträning from hell med fotbollsbrudarna. Kan lova att jag stupade i sängen sedan...

Söndagen går inte av för hackor den heller. En heldag med Maria beståendes av film, middag, glass (såklart) och massa skitsnack. Lördagen, den innehöll både det ena och det andra. Cykeltur till Rickard, lite vin hos Johanna och hennes gotländska vänner och därefter fest hos Basse. Jag måste ju påpeka att dessa gotlänningar är för härliga, det kanske är till den ön man ska åka på semester i sommar.

Slutligen ett par bilder från helgen...


Sweetie, Rickard kissekatt, kan konsten att sova som en... ostkrok?!


Hittade min dörr i Basses hus, konstigt för jag minns inte att jag flyttat till Sätra...


Lördag!

Solen skiner och det är 14 grader varmt i solen. Jag ska bege mig till Rickard en sväng och funderar på att leta reda på cykelrummet i källaren och ta en cykeltur dit. Vårkänslor idag och snö imorgon, ryktas det om... men jag ska leva i nuet och då finns inte snö på kartan.

Matchen på söndag är inställd och ikväll väntar därför vin och denna låt, går inte att lessna på den...



Gårdagen är historia,
framtiden är ett mysterium,

idag är en gåva.

Äntligen fredag... imorgon.

Min första torsdag på jobbet lärde en av svenskalärarna mig något;
- Sofie, vet du vad det är för dag imorgon?
- Freeedag!
- Hehe fel! Du förstår att i skolans värld heter dagen inte fredag, den heter ´äntligen fredag`

Och imorgon är det äntligen fredag igen. Jag behöver det. Funderar på om jag ska vara kvar i Ljusne över helgen eller om jag ska vara här i Gävle. Beslutsångest i vanlig ordning, men jag vet åtminstone att jag ska vara i Kilafors på söndag och vinna en fotbollsmatch. Jag vet också att jag skulle vilja åka bort och uppleva något nytt, se något annat...


I London fanns det mycket att upptäcka och jag åker gärna tillbaka.


Upp som en sol, ner som en pannkaka.

Usch vad jag känner att jag har helt slut på positiv energi, eller ja, slut på all energi för den delen. Det är inte mycket som känns lockande för tillfället och jag ber till högre makter att kvällens fotbollsträning kan få mig i andra tankar. Kanske det går att springa bort allt dåligt så det blir plats över till något positivt?! Det är då helt klart värt ett försök, den saken är säker.


Söndag

Jag tycker att Englands bidrag från förra årets Eurovison och Annas låt påminner om varandra. Inte direkt melodin kanske, utan mer innehållet och själva känslan i låten. Nåt är det iallafall som gör att jag påminns om It`s my time när jag hör It´s my life, ja förutom att låttitlarna gör det lite snurrigt...






Jag har nyss kommit hem efter en speciell middag med några vänner. Det som gjorde den så speciell var att Anette var med, åh vad jag saknar att ha henne i Gävle! Det är nästan lite jobbigt att bli påmind om hur bra det var förut när vi alla fortfarande var kvar här i stan. Jag saknar den tiden. Jag saknar mina vänner ♥


Sådär ja!

Jag hade inte helt tappat min gnista trots allt, det blev ju ungefär som jag tippade igår; "Jag tror dock att det kan komma att stå mellan Anna Bergendahl och Salem Al Fakir (och Timoteij?) Kanske att Darin och han Manboy kan vara med och fajtas lite i toppen... fast vinner gör dom inte." Och såhär blev det ju till sist;  1) Anna   2) Salem   3) Eric "Manboy"  4) Darin   5) Timoteij

Finalen sågs med ett gäng glada människor och vi var en aning oense om vem vi ville att vinnaren skulle bli. Det röstades på olika låtar och när Anna till sist stod som vinnare blev en av oss extra glad och satte sig på första parkett för att njuta av vinnarlåten...



Och som pricken över i såg jag en kändis på stan igår, Rickard Olsson. Och jag kan skvallra om att han är riktigt snygg för sin ålder minsann... mhm.

Nej om jag skulle ta och sätta mig i solen på balkongen och göra något vettigt, såsom att planera ett par lektioner och skriva dessa omdömen som jag skjutit på under hela ledigheten.


There´s no halo around my head no

Det blev inte riktigt som vi ville i torsdags, Team Rimbo vann inte quizen... vi hade många rätt men det räckte inte ända fram, dock rockade Jenny hem en shotstävling åt oss. Man får glädjas åt det lilla helt enkelt och vi hade ju riktigt roligt, vilket såklart är huvudsaken!


Johanna och Sara!



Ikväll smäller det, dags för finalen av årets Melodifestival!
Och vem vill jag ska vinna då? Jag har i nuläget ingen favorit vilket gör att det inte kommer bli lika spännande ikväll, men kanske hittar jag någon under tiden det håller på. Jag tror dock att det kan komma att stå mellan Anna Bergendahl och Salem Al Fakir (och Timoteij?) Kanske att Darin och han Manboy kan vara med och fajtas lite i toppen... fast vinner gör dom inte. 

1. You're Out Of My Life- Darin Röstar småtjejerna kan det bli topp 3.
2. Jag vill om du vågar- Pernilla Wahlgren Trots att hon har en schlagerlåt är den för tafflig.
3. We Can Work It Out- Andreas Johnson Ingen vinnare, trots fin låt och populär artist.
4. Kom- Timoteij Står ut från mängden vilket kan ta dem långt.
5. Hollow- Peter Jöback För tråkig tyvärr.
6. Unstoppable- Ola För vanlig.
7. I Did It For Love- Jessica Andersson Balladernas år vilket gör att hon kommer få det kämpigt då motståndet är för hårt.
8. Keep On Walking- Salem Al Fakir Som sagt, en potentiell vinnare.
9. This Is My Life- Anna Bergendahl En speciell röst räcker långt, och med en vacker låt kan det nå ända fram.
10. Manboy- Eric Saade Ett litet wildcard.

Imorgon vet vi hur det gick och hur ute och cyklar jag är i år efter att ha tappat min schlagergnista.
Nu ska jag fortsätta att nynna på textraden "there´s no halo around my head no" från Manboy medan jag gör mig klar för en fika med Matilda och Lotta i det fina vädret!

Trevlig Mello-lördag!!

Student

Eftersom jag enligt mitt studentkort är student till och med 31 mars gjorde jag som många andra studenter på HiG igår och gick till Kåren. (Ordet "student" tre gånger i samma mening, tur att jag inte skriver en uppsats...) Hur som haver var det en trevlig kväll som började på Midgård med ett gäng pedagoger. Eftersom jag var utan min ålänning, som i vanliga fall brukar vara min vapendragare vid kårkvällar, fick jag klara mig ensam. Eller nej, nu ljög jag... Nina och Jessica fanns vid min sida och på dansgolvet härjade ju även "Bill och Bull". Jag tycker om lättsamma människor, inga konstigheter som Färjan-Håkan skulle ha sagt!

Idag har jag fortsatt att leka student och promenerade i solskenet bort till högskolan där Alexandra och Linda väntade. Det kändes då inte som att jag varit borta därifrån i 3 månader, men däremot var det riktigt skönt att kunna gå in i bibblan utan att känna uppsats-stressen krypa fram ur bokhyllorna.

Ikväll ska jag och sjuksyrrorna vinna quizet på Hartan!

A little respect!

Det är ingen nyhet att Magnus Carlsson alltid går hem hos mig, så även hans nya låt som jag tycker är helt okej... men vad tusan är det för video karln har spelat in till låten??!!


Det är härligt att vara ledig hörrni!

Solen skiner, termometern visar 9,4 grader varmt och det är dags att möta upp Jenny på stan för en fika. Letade nyss fram skinnjackan ur garderoben och mina converse ur skolådan... härliga vårväder!!



Dags att kila!

Jag fick ett mms...

"Som du ser av bilden pryds hela stans busshållplatser av små bilder föreställandes mer eller mindre kända ansikten, såsom Lasse Berghagen och Alcazar. Min fråga till dig är hur du lyckades få den stora mittenbilden?? ...hur som helst måste jag säga att du gör dig otroligt bra på bilden och att jag såklart är stolt över dig min lilla klumpeduns." 



Ja vad har jag att säga om det här... man har vänner, åsså har man vänner :)

Ett stycke genialisk Sofie har varit i farten...

Rickard var och hälsade på för ett tag sedan och var snabb att påpeka snömängden på balkongen. Då såg det ut såhär;


Jag gjorde ett försök att få bort den några dagar senare vilket resultarde i denna bild;


Just det, inte mycket skillnad. Så var Rasmus och några till här i torsdags och tyckte att jag nog borde se till att få bort lite snö. Så idag när solen sken och humöret var på topp satte jag igång med operation-få-bort-snön-från-balkongen-utan-att-ha-ner-den-på-gatan. När jag försökte första gången efter Rickards påpekan buttade jag nämligen bara ner snön men insåg att det inte gick, dels på grund av balkongen under, men även för att det parkerar bilar nedanför och människor går där. Så jag har klurat lite på hur jag ska göra och i vanlig ordning fungerade min plan ypperligt, detta blev resultatet;


När jag kämpade som mest stack det ut ett huvud från kontorsfönstret i huset mittemot och en man sa "nu har jag suttit här och tittat på när du kämpat med snön ett tag, men jag har fortfarande inte förstått vart du gör av snön...?" Jag svarade snällt hur jag bar mig åt varpå han utbrast "men vilket genialisk idé, den måste jag sno av dig så även min balkong kan bli snöfri". Att jag är ett geni är väl ingen nyhet, men det är alltid lika roligt att höra ;) Nu undrar du kanske vad mitt genialiska tillvägagångssätt är för något och det ska jag visa;

Ett stycke sopsäck att fylla med snö...


En duschkabin och varmt vatten och vips så är snön borta...

Jag är nöjd och väntar nu på att dricka drinkar på balkongen, må solen fortsätta skina så att det snart kan bli verklighet!


En lugn helg har passerat

Jag har sovit, jag har vilat och jag har sovit lite till... men nu är jag människa igen och vill göra massa grejer, gärna åka bort någonstans i ett par dagar nu när jag är ledig. Men vart ska jag ta vägen då?!

Lördagen innebar en shoppingtur på stan med Alex och Mellokväll "hemma" på Brändströms. Angående Melodifestivalen tycker jag att det är för många ballader i finalen, den kommer ju bli långtråkig!
På söndagen kom två ålänningar och umgicks och därefter vankades det filmkväll på Brändströms.

Idag är det 8:e mars och den Internationella kvinnodagen, som uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. I en del länder firas dagen genom att kvinnor får presenter, blommor och ett ”grattis på kvinnodagen”, hehe.


Visst är jag väl teknisk, eller?

Jag har saknat min spotify ett bra tag, men hade inte en susning om vilket andvändarnamn jag har på den tills jag idag styrde upp det hela och fick igång musiken... Jag kände mig en aning teknisk som både kunde ladda hem spotify och se till så jag fick reda på mitt inloggningsnamn... Inte illa pinkat för att vara jag! Såhär långt var alltså allting frid och fröjd, men i samma sekund blev jag såklart även sugen på att koppla in mina (Marias) högtalare och det var då det började gå åt skogen. Jag satt och svor i säkert en kvart över att allt var rätt kopplat men att det ändå inte lät något ur dem. Så av ren ilska röck jag ur sladden som är kopplad till datorn och provade hålet bredvid. Tro på fan att det fungerade då!! Ibland funderar man ju om allt verkligen står helt rätt till med mig.

MEN... slutet gott, allting gott och just nu strömmar denna vackra bit ur högtalarna...


Vinter i Lövskär

Sommarstugan kan vara en fin plats även under vintern. Jag, syrran och mamma var dit en sväng under juldagarna och kikade läget. Vi möttes bland annat av svävande öar i horisonten...




Förra lördagen...

...var det dags för stans bästa flyttfirma att kavla upp ärmarna då Saras grejer skulle från en lägenhet till en annan. Det gick smidigt som bara den, ett par snödrivor var det enda som kom i vår väg... Tjejer kan!!

Vickan och Jenny på ingång


Sådär ja, bara att backa till dörren där Sara står, tur inte jag körde...


Lite snöproblem...


Packade, och till toner av `we are all the winners` styrde vi mot nya lyan


Spännband is the shit!


Flyttbrudarna (- jag)
Nu hoppas vi på en inflyttningfest snart Sara ;)

...innebar ju också den sista delfinalen i Mello. Den sågs på Brynäs tillsammans med Mari, Marie, Alexandra och en extremt söt liten hundvalp. Jag smälte i samma sekund som jag såg han...

Han trivdes i mitt knä och jag trivdes med han i mitt knä.. Sötnos!


Är man trött kan man visst sova hur som helst :)

Äntligen!

Nu har jag äntligen sportlov vilket innebär att jag bland annat får lite tid över till den här sidan. Mitt mål är att jag ska se till att den uppdateras så ofta att ni blir trött på mig under dessa dagar... Först ska jag bara andas lite. 

And that´s how it is!

Såg just ett program om Ola Svensson, ni vet Ola Salo som han kallar sig. Alltså det är nåt visst med den karln, han har liksom den där glimten i ögat... och klok verkar han vara också.... och sjunga kan han... och snygg på nåt sätt är han också.  Ja, den där Ola verkar vara "en hyvens kille" som de skulle ha sagt på Johanssons sida.

En måndag som denna piggar min favoritlåt med The Ark uppe mig lite iallafall, kanske behöver du också lite uppiggning... 


RSS 2.0